goedkoopste zorgverzekering

Misschien heb je het al gehoord, de zorgpremie voor 2020 is bekend gemaakt. We praten hier dan over de nominale zorgpremie. Wat houdt de nominale zorgpremie in? Dat is het bedrag dat zorgverzekeraars volgens het kabinet minimaal moeten hanteren om kostendekkend te zijn. Deze premie stijgt in 2020 met +/- drie euro. Dit is niet het enige wat veranderd aan je zorgverzekering. Wij hebben de wijzigingen voor jou op een rijtje gezet.

Verhoging nominale zorgpremie

De nominale premie van de basisverzekering wordt dus met ongeveer drie euro verhoogd. Dat zou betekenen dat de premie op ongeveer €118 komt. Alleen je moet hierbij opletten: Iedere zorgverzekeraar bepaalt uiteindelijk zelf de hoogte van hun zorgpremie. De tip is daarom ook om te wachten tot half november met overstappen, omdat dan alle premies bekend moeten zijn. Vanaf dat moment kun je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering.

Collectieve zorgverzekering in 2020

Een collectieve zorgverzekering houdt in dat je een zorgverzekering afsluit met een groot aantal mensen. Zo moet je denken aan een verzekering die speciaal voor werknemers van een bepaald bedrijf of leden van een sportclub is afgesloten.

Maar wat verandert er aan de collectieve zorgverzekering? De premie stijgt misschien harder dan normaal. Niet alleen gaan de premies in het algemeen omhoog. De kortingen die je krijgt op de collectieve zorgverzekering gaan omlaag: van 10% naar 5%.

De basisverzekering in 2020

Elk jaar veranderen er een aantal zaken in de basisverzekering. De volgende wijzigingen worden volgend jaar doorgevoerd:

Vergoeding voor lengte behandeltijd

Wanneer je langer dan drie dagen aaneengesloten in het ziekenhuis moet zijn voor behandelingen, kan je hiervoor een vergoeding krijgen. Voorheen kreeg je hiervoor geen vergoeding, in 2020 kan je een vergoeding krijgen van maximaal 75 euro per nacht.

Vergoeding dure medicijnen

Normaal gesproken werd een geneesmiddel vanwege te hoge kosten niet in de basisverzekering opgenomen. Ook werd de apotheekbereiding niet vergoed. Vanaf 2020 wordt de apotheekbereiding wél vergoed, alleen wanneer de prijs hiervan niet extreem hoog is.

Stoppen met roken

Voorheen wanneer je een begeleidingstraject wou bij het stoppen met roken, betaalde je eigen risico. In 2020 is het zo dat je hier geen eigen risico meer voor betaalt.

Eigen risico

In 2020 blijft het eigen risico hetzelfde. Er is vastgesteld in het regeerakkoord dat dit de komende jaren gelijk blijft. Het verplichte eigen risico was 385 en blijft 385 euro. Het maximale bedrag is 885 euro.

Bron: https://www.goedkoopstezorgverzekering.nl/

Leave a Comment