mondkapjes

Met een mondkapje bescherm je jezelf en anderen tegen virussen en infecties. Daarnaast is een mondkapje ook verplicht in het openbaar vervoer en op diverse plekken wanneer je de grens oversteekt. Op veel plekken is het onvoldoende mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Het dragen van een mondkapje is dan ideaal voor de extra veiligheid van je gezondheid.

Niet iedereen denkt zo makkelijk over mondkapjes. Veel mensen vinden het lastig om door een mondmasker te ademen of moeten hieraan wennen. Met professionele mondkapjes heb je hier geen of een stuk minder last van. Professionele mondkapjes zitten een stuk aangenamer. Als je zelf een mondkapje maakt of een mondkapje van een slechte kwaliteit aanschaft, is er inderdaad de kans dat je moeilijker door dit mondmasker kunt ademen.

Maar welk mondkapje moet ik nou kiezen?

Mondkapjes zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo zijn er wegwerp mondkapjes, maar er zijn ook wasbare mondkapjes in diverse hippe kleuren en patroontjes. Ook zijn er wasbare mondkapjes speciaal voor kinderen verkrijgbaar. Wasbare mondkapjes kun je kopen in diverse kleuren, patroontjes, vormen en printjes. Kies je voor wegwerp mondkapjes, controleer dan of deze beschikken over een certificaat en of ze medisch zijn of niet medisch. Goede mondkapjes zorgen ervoor dat virusdeeltjes zich niet via de mond en neus kunnen verspreiden.

Belangrijk om op te letten bij het gebruiken van een mondkapje is: zorg ervoor dat het mondkapje goed aansluit op je gezicht, zodat er niet te veel lucht via je mond of neus naar buiten glipt. Controleer daarom bij het opzetten of het mondmasker zo goed mogelijk vormt en aansluit rondom je neus en wangen. Goede mondkapjes worden gekenmerkt door een betere pasvorm waardoor het mondmasker effectiever werkt dan slechte kwaliteit mondkapjes.

Hoe gebruik ik een mondkapje?

Als je een mondkapje draagt, is het belangrijk dat je deze bij het opzetten en afdoen alleen vastpakt bij de elastiekjes. Kies je voor een wegwerp mondmasker? Gooi het mondkapje na gebruik gelijk in de afvalbak. Heb je een wasbaar mondkapje gekocht? Zorg er dan voor dat je het kapje elke keer na gebruik wast. Was na elke keer dat je je mondkapje op en af zet je handen met water en zeep of desinfecteer je handen met professionele handdesinfectie.

Ga je een dagje weg of ga je reizen met het openbaar vervoer? Zorg er dan altijd voor dat je genoeg mondkapjes bij je hebt!

Leave a Comment