Om gaatjes te voorkomen is het belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan. Woon je in de omgeving van Zoetermeer? Dan kunnen we je zeker deze tandartsen kliniek aanbevelen. Twee keer per jaar op controle bij de tandarts is alleen niet voldoende om gaatjes te voorkomen. In deze blog delen we de belangrijkste tips voor een gezond gebit.

Tip 1: Elektrisch poetsen

Tandartsen raden aan om twee keer per dag te poetsen met een elektrische tandenborstel. Deze tandenborstels maken veel meer kleine bewegingen dan je met een handtandenborstel zou kunnen bereiken. Er zijn veel verschillende soorten elektrische tandenborstels op de markt. Ze verschillen van elkaar in vorm, rotaties per minuut en pulsaties. De meeste tandenborstels van de bekende merken zijn goed genoeg om gaatje te voorkomen, kies daarom een tandenborstel die jou persoonlijk het meest aanspreekt. 

Tip 2: Niet direct na het eten poetsen

Hoewel het belangrijk is om twee keer per dag te poetsen, is het juist slecht voor de tanden om direct na het eten te poetsen. Na het eten kan er nog zuur of suiker aanwezig zijn in de mond. Met het tandenpoetsen wrijf je deze stoffen als het ware op de tanden. Spoel de mond daarom na het eten goed met water en wacht een half uur voordat je de tanden gaat poetsen.

Tip 3: Veel tegelijk snoepen

Dit klinkt misschien als een gekke tip, want het is algemeen bekend dat snoepen slecht voor de tanden is. Het is alleen zo dat als je bijvoorbeeld 5 snoepjes eet, je deze beter direct achter elkaar kunt eten dan verspreid over de dag. Je verkleint het effect van snoep op de tanden door 30-60 minuten na het snoepen de tanden goed te poetsen.

Tip 4: Tandpasta

Het maakt niet zo gek veel uit welke tandpasta je gebruikt, zolang er maar fluoride in de tandpasta zit. Deze stof helpt gaatjes in de mond te voorkomen. Er zijn echter talloze verschillende tandpasta’s verkrijgbaar met fluoride, dus kies vooral een tandpasta die bij jou past. Misschien vind je het belangrijk om de tanden optisch witter te maken? Kies dan bijvoorbeeld voor een whitening tandpasta. 

Met deze tips voorkom je ongetwijfeld gaatjes. Bij jouw volgende bezoek aan je tandarts in Zoetermeer zal hij of zij zeker trots op je zijn! 

Leave a Comment