ziekte hond

Als je een hond hebt, is het zaak dat je er goed voor zorgt. Dit betekent dat je je dier goed voer geeft, er leuke dingen mee onderneemt en de hond voldoende uitdaging biedt. Een goede vachtverzorging is tevens nodig bij een hond maar het ras bepaalt in welke mate je dit moet doen.

Geef je hond zo nu en dan een goede wasbeurt

Als je de vacht van je hond verzorgt, kun je dat grotendeels doen door deze goed te borstelen. Hiermee haal je vuil, losse haren en klitten die anders voor irritatie kunnen zorgen eruit. Is de vacht erg vies of ruikt je hond niet zo lekker meer? Dan kun je met een goede hondenshampoo ook zo nu en dan je hond eens een goede wasbeurt geven. Reinig daarbij zeker ook even de oren van je viervoeter goed. Dit kun je doen tijdens het wassen maar een goede oorreiniger hond gebruiken is zeker ook aan te raden.

Wat als de vacht van je hond niet glanst?

Als je de vacht van je hond netjes bijhoudt, dan zal deze goed glanzen. Een glanzende vacht bij het dier duidt er namelijk op dat je hond goed gezond is. Glanst de vacht nu niet zo goed of verliest je hond extreem veel haar? Dan is de kans aanwezig dat er een onderliggend probleem is waardoor dit wordt veroorzaakt. Ga in dat geval altijd zo snel mogelijk met je hond naar de dierenarts. Deze kan de oorzaak proberen te achterhalen en indien je huisdier ziek is, een goed behandelplan opstellen.

Kijk goed naar hoe je hond zich gedraagt

Als je nog niet eerder een hond gehad hebt, dan is het misschien niet zo makkelijk om te zien wanneer het beestje ziek is omdat je daar nog geen ervaring mee hebt. Als je hond erg ziek is, dan zie je dat natuurlijk meteen maar het is vooral belangrijk om op veranderingen in het gedrag van het dier te letten. Gedraagt je hond zich anders dan normaal, is het dier lusteloos en eet en drinkt het slecht? Twijfel dan niet en maak direct een afspraak bij de dierenarts. Als je gevoel zegt dat er iets niet klopt, dan heb je het meestal bij het rechte eind.

Leave a Comment